Vi som jobber her

På KappAhl har vi ca. 4 000 kolleger i ulike deler av verden som jobber med alt fra design og salg til markedsføring og IT. Sammen selger vi hundretusener av plagg hver dag. Uansett hva vi jobber med, har vi én ting til felles: vi setter kundene våre i sentrum.

Her møter du sju av våre medarbeidere.

IT-avdelingen, Lizett Isaak

Lizett Isaak har jobbet i KappAhls IT-avdeling på hovedkontoret i Mölndal i to år.

Å jobbe på hovedkontoret gir både nærhet til virksomheten og en bredde i IT-systemfloraen som Lizett setter pris på. ”Min hverdag i IT-avdelingen er veldig morsom”, sier hun fremhever spesielt de omfattende og raske endringene som preger klesbransjen akkurat nå: ”Dette skaper mange nye muligheter for oss, ikke minst på IT-siden.”

«Som designer er jeg teamets katalysator»

Sara Schönborg, inköpare på KappAhl

Om meg

Navn: Malin Berlin
Stilling: Designer for Xlnt – KappAhls damekolleksjon i større størrelser.
Interesser: Å være på landet med familien, pusle i hagen eller gå tur i skogen, å reise og se tv-serier. «Jeg er en Netflix-junkie!»
Inspireres av: «Mennesker! Alle typer, men spesielt kunden vår. Jeg er opptatt av hva slags stil hun har, hvordan hun kombinerer våre plagg, hvordan hverdagen hennes er, hvilke behov hun har. Jeg finner henne både i vår fysiske verden og i sosiale medier.»
Min klesstil: «Basen min er svart. Og så liker jeg å gå i dressjakke og kjole, jeg er ikke en jeansjente. Ellers kler jeg meg stort sett etter humør og anledning.»

Min jobb

«Som designer for Xlnt utvikler jeg og teamet mitt et sortiment som skal være inspirerende og attraktivt for vår kunde. Jeg og designerne på Dame velger hvilke av sesongens trender vi skal jobbe med – Dame og Xlnt følger de samme trendene – deretter er det opp til meg og de andre i Xlnt-teamet å tilpasse plaggene til vår kunde. Passform er alfa og omega for Xlnt, så jeg jobber tett med vår mønsterdesigner. Vi lager mange plaggprøver og tester plaggene grundig på våre passform-modeller før de sendes til produksjon.

Jeg har jobbet for KappAhl i 15 år og designet både undertøy og dameklær før jeg startet med Xlnt for noen år siden. Jeg er veldig fan av KappAhls grunnidé med demokratisk mote som er tilgjengelig for alle, uansett lommebok- og kroppsform. Det gjør at jeg liker ekstra godt å jobbe med Xlnt.

Jeg har fantastiske kollegaer og et fantastisk team hvor alle er superflinke på hvert sitt område. Som designer jobber jeg som en katalysator i teamet. Jeg setter i gang prosessen og sender så idéen videre til neste person som justerer, tilpasser og videreutvikler. Jeg gir idéen liv, men hele teamet bidrar til at den vokser fem til ferdig plagg.»

«Ingen dager er like, og tempoet er høyt»

Sara Schönborg - Buyer at KappAhl SwedenOm meg

Navn: Sara Schönborg.
Stilling: Innkjøper på KappAhls hovedkontor. Utdannet som tekstiløkonom.
Interesser: Treffe venner, sy, trene, fikse i hagen.
Inspireres av: «Alt rundt meg! Mennesker, blogger, aviser.»
Min klesstil: «Jeg blander stiler etter humør. Gjerne med tilbehør som skiller seg ut.»

Min jobb

«Jobben som innkjøper passer meg ettersom jeg elsker den kreative delen med å få være med og bestemme hvordan produktene på KappAhl skal se ut, samtidig som jeg liker å jobbe med tall.

Jeg planlegger sortimentet sammen med designeren min, beregner volumer, forhandler med ulike leverandører og bestemmer hvem som skal produsere produktene. Jeg avgjør også når varene skal tas inn i butikkene og hva de skal koste. Det gjelder å ha mange baller i luften!

Som innkjøper skal man være kreativ, fleksibel, tåle stress og finne nye løsninger og tenke nytt når ting ikke blir som forventet. For det skjer garantert!

Jeg har daglig kontakt med utlandet og reiser ofte, blant annet til våre produksjonskontorer i Bangladesh, India og Kina, og treffer leverandørene og medarbeiderne våre der. Jeg reiser også for å se trender og hente inspirasjon til kommende kolleksjoner.

Jobben er veldig variert. Ingen dager er like, tempoet er høyt og jeg lærer nye ting hele tiden. Det er en herlig følelse når noe jeg tror på blir en salgssuksess. Det er et bevis på at vi har gjort noe bra.

Det er veldig inspirerende å se noen på gaten bruke et plagg som jeg har vært med på å lage.»

«Jeg ser på hver kunde som en venn som trenger hjelp»

Petteri Nyman - KappAhl

Om meg

Navn: Petteri Nyman.
Stilling: Selger på KappAhl i Finland.
Interesser: Se på fotball, trene på treningsstudio, løpe.
Inspireres av: «Å hjelpe kunder finne riktig plagg og se hvor takknemlige de blir.»
Min klesstil: Preppy casual. «Jag liker vår Hampton Republic 27-kolleksjon».

Min jobb

«Jeg elsker jobben min som selger! Selv liker jeg å kle meg fint og se bra ut. Det har jeg alltid gjort, og nå får jeg jobbe med det hver dag.

Jeg er også flink til å få kontakt med mennesker og elsker å snakke og spøke. En god ting er å se på hver kunde som en venn som trenger hjelp. Nylig hjalp jeg for eksempel en kunde som var på utkikk etter noe å ha på seg til middagsfest. Hun hadde ventet til siste liten og ble utrolig fornøyd med klærne jeg foreslo. Å få positive tilbakemeldinger fra kundene betyr mye – det er veldig gøy å se hvor fornøyd de blir når de har funnet de riktige produktene.

Som selger er det viktig å være fleksibel. Du må være villig til å stoppe med det du gjør når en kunde trenger deg. Man kan alltids fortsette å henge opp de nye plaggene i butikkene senere, men kundene våre skal få hjelp med en gang!

Butikken har et bra team som jobber sammen og vi har mange fine kunder. Alle dager er ulike – det finnes ingen vanlige dager på jobben når du er selger. Vi få ofte høre fra kundene at de liker KappAhls rimelige priser og gode service. Derfor kommer de tilbake gang på gang.»

Som selger er det viktig å være fleksibel. Man kan fortsette å henge opp nye plagg senere, men kundene våre skal få hjelp med en gang!

«Jeg visste tidlig at jeg ville jobbe med klær – og bli sjef!»

Pernilla Thorsell Butikksjef på KappAhl i StockholmOm meg

Navn: Pernilla Thorsell.
Stilling: Butikksjef på KappAhl i Stockholm.
Interesser: Familie, å reise, idrett. «Jeg elsker fotball!»
Inspireres av: «Å gjøre andre mennesker glade.»
Min klesstil: «Jeg tilpasser stilen etter sesong – den kan være alt fra pen med dressjakke og skjørt til noe litt mer rocka.

Min jobb

«Som butikksjef er alle dagene ulike og jeg må være forberedt på å gjøre alt: Være personalsjef, selger, visual merchandiser – hjelpe til der det trengs.

Stor frihet kommer med ansvar. Jeg har vært interessert i mote siden jeg var liten og begynte å sy klær. Jeg visste tidlig at jeg ville jobbe med klær i butikk – og at jeg ville bli sjef! Jeg elsker salg og service, og inspireres av å jobbe med mennesker.

Jeg begynte som selger når jeg var 20 år gammel og har siden den tid også jobbet som visual merchandiser og nå butikksjef. Hardt arbeid lønner seg – det har ført til min suksess. Utviklingsmulighetene er store på KappAhl, og derfor har jeg blitt der så lenge.

Jeg tok del i en av KappAhls interne opplæringskurs for å bli butikksjef. Opplæringen utviklet min kunnskap om lederskap og økonomi, og styrket meg både som person og som leder. Hvis jeg har energi og skaper arbeidsglede, videreføres det til mitt team. De siste årene har jeg vært mentor for andre butikksjefer. Det er fantastisk å kunne hjelpe andre, og dette gjør at jeg også får utviklet meg mer.»

Jeg tok del i en av KappAhls interne opplæringskurs for å bli butikksjef. Det har styrket meg både som person og som leder.

«Jeg elsker jobben min – jeg er ikke bare en som stiller ut produktene, jeg er også en selger!»

Agnieszka Bartozek - Visual Merchandiser på KappAhl i PolenOm meg

Navn: Agnieszka Bartoszek-Świerzak.
Stilling: Visual merchandiser på KappAhl i Polen.
Interesser: Håndarbeid, styling.
Inspireres av: «Jeg vil lære av de beste for å bli enda bedre på det jeg gjør!»
Min klesstil: «Jeg elsker KappAhls jeans, og har mange av dem i ulike modeller.»

Min jobb

«En visual merchandiser skal være engasjert, kreativ, ambisiøs, fleksibel og kommunikativ. Dette er noe jeg streber etter både i yrkeslivet og privat.

Jeg elsker jobben min – man kan si at jeg ikke bare er en visual merchandiser, men også en selger.
Jeg er alltid på utkikk etter nye, effektive måter å øke salget på og da er det viktig å presentere produktene våre riktig.

Jeg planlegger miljøet i butikken slik at det skal være mest mulig tiltalende. Jeg har oversikt over hvilke produkter som skal byttes ut, nye produkter som er på vei inn og hvordan de skal stilles ut. Det er viktig å skape riktige kombinasjoner av plagg på utstillingsdukkene våre, slik at kundene våre kjøper dem og blir inspirert.

Mitt eventyr på KappAhl begynte når en ny butikk skulle åpnes her i Zgorzelec i Polen. Jeg gikk sammen med en venn som skulle på jobbintervju og tok med CV-en min også for å få en sjanse til å presentere meg selv. En uke senere fikk jeg et jobbtilbud! Jeg begynte som selger, og det tok ikke lang tid før jeg ble assisterende butikksjef. Jeg likte å jobbe som selger, men samtidig kunne jeg ikke la være å se på hva visual merchandisers gjorde på.

Den store innflytelsen de har på kundenes kjøpsbeslutninger, avhengig av hvordan de velger å plassere produktene i butikken og hvordan de styler utstillingsdukkene, fascinerte meg. Da jeg ble tatt opp til KappAhls opplæringskurs for visual merchandisers, var det virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse!»

«Å ha et stort nettverk i flere land er kjempegøy»

Anders Tandberg Business Controller på KappAhl i NorgeOm meg

Navn: Anders Tandberg.
Stilling: Business controller på KappAhls kontor i Norge.
Interesser: Familie og barnas aktiviteter, friluftsliv.
Inspireres av: «Å se resultatet av arbeidet vi gjør.»
Min klesstil: «Jeg er jo økonom, så jeg bruker ofte blå skjorter. Jag liker vår Hampton Republic 27-kolleksjon».

Min jobb

«Jeg liker både tall og å jobbe med mennesker – så jobben som business controller passer meg veldig godt.

Jeg jobber med alle KappAhls butikker i Norge og deltar i utvikling av budsjetter og overvåker nøkkeltall. Hvis en butikk for eksempel ikke har den salgsveksten vi forventer å se, går vi inn og ser på hva som kan være årsaken. Hvordan ser butikken ut? Har de for lite varer? For mye varer?

Vi overvåker butikkene i Norge på alle områder og analyserer avvik og gir støtte for å løse dem. Vi er en liten organisasjon her på kontoret i Fredrikstad, så arbeidsoppgavene er veldig varierte.

I løpet av de årene jeg har jobbet på KappAhl, har jeg blitt enda mer interessert i detaljhandel. Jeg har lært mye om vår bransje og hva som er viktig for KappAhls virksomhet. Selv om vi ikke jobber i butikk, fokuserer vi alltid på kundenes behov og interesser.

Jeg har daglig kontakt med butikksjefer, regionsjefer og kolleger i andre land. Det er kjempegøy og inspirerende å møte mange mennesker og ha et stort nettverk i flere land. Hos KappAhl kan alle utvikle seg.»

Mote som føles riktig

Make it feel right

Hvert år kjøper vi over tolv kilo klær og tekstiler hver. Men hva er det egentlig vi kjøper? I programserien «Make it feel right» ser Annika Leone nærmere på hvordan du kan få klærne dine til å føles riktige, både for deg og for kloden vår. Se alle avsnittene her

Kontakt oss

Du må gjerne kontakte oss! Her finner du KappAhls kontaktinformasjon.