Ullklær – Hold stilen og varmen

Ull har vært et favorittmateriale for oss mennesker i flere tusen år og vil fortsette å være en uunnværlig del av våre garderober langt inn i fremtiden. I tillegg til alle ullens fordeler, så er plaggene både klassiske, stilrene og behagelige.

Hos Kappahl tilbyr vi ullplagg helt fra undertøy og stillongs til stilrene gensere og kåper.

Ullunderställ från kay/day Ullunderställ från kay/day

5 grunner til å bruke ullklær

1. Temperaturregulerende. En av de mange fantastiske egenskapene til ull, er materialets evne til å puste. Ull transporterer overskuddsvarme ut fra kroppen, noe som gjør den perfekt for klær som brukes under skiftende værforhold. Uansett om det er kaldt eller varmt ute, så hjelper ullen til å holde kroppstemperaturen stabil.

2. Lang levetid. Ullklær er også kjente for sin slitestyrke og lange levetid. Ullfibre er både sterke og motstandsdyktige mot slitasje. Det gjør ull til en langsiktig investering, og plaggene kan arves fra barn til barn eller generasjon til generasjon.

3. Lette å holde rene. Ullen har antibakterielle egenskaper som gjør at du ikke trenger å vaske plaggene så ofte, det er som regel tilstrekkelig å bare henge plaggene til lufting.

4.Ull er en naturlig fiber som kommer fra sauer og andre dyr som produserer pels. Dette gjør ull til et biologisk nedbrytbart materiale som kommer fra naturen og går tilbake til naturen.

5. Du holder både stilen og varmen. Når det gjelder stil gir ull mengder av spennende muligheter. Ved å velge ullklær investerer du både i personlig stil og komfort. Den allsidige naturfiberen fra ull er ikke bare varm, pustende og isolerende, den er også en tidløs og bærekraftig del av garderoben. Utforsk vår verden av ullklær og opplev ullens mange fordeler!

Ullklær dame

Babykläder i ull

Hvordan vasker jeg ullplagg?

For å ta godt vare på ullklærne dine, er det viktig å alltid følge vaskeanvisningen på plagget. Velg et skånsomt vaskeprogram (helst et eget ullprogram) og et vaskemiddel som er beregnet til ull. La plagget plantørke (liggende vannrett) for å unngå strekkskader. Oppbevar ullklær på et tørt, fuktfritt sted og unngå direkte sollys så fibrene ikke blir skadet.

Kan jeg bruke ullklær hele året?

Ja absolutt, ull er perfekt til å regulere kroppstemperaturen både når det er kaldt og når det er varmt – vår, sommer høst og vinter.

Gir ullklær allergi?

De fleste mennesker opplever ikke allergi av ull, men hvis du har ekstra følsom hud, kan det være lurt å prøve plagget en kortere periode først.

Ullklær för barn och baby