Betalningsalternativ

Betalningsalternativ

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning, Swish samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du Kappahls allmänna villkor.

Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker.

Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod.

All kommunikation och information kring betalningar kommer till dig direkt från Klarna.

Kortbetalning

Du som kund kan välja att betala din beställning med kort. Vid kortbetalning i Kappahls webbutik  kan du använda dig av VISA eller Mastercard/Eurocard. Kortköp är gratis. Vid beställning görs en reservation av köpesumman på ditt konto. Pengarna dras först när varorna skickats.

Alla kortbetalningar hanteras av Kappahls samarbetspartner Klarna AB som kontrollerar att kortet är godkänt för köp. All kortuppgiftsinformation är krypterad, vilket innebär att ingen obehörig kan se den. Kvittot på din betalning skickas per e-post och fungerar som köpebevis (kvitto).

Fakturabetalning

Kappahl erbjuder även betalning mot faktura via Kappahls samarbetspartner Klarna. Länk till fakturan skickas i separat mail från Klarna till dig. När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått din beställning.


•    Betalningstid - alltid minst 30 dagar
•    0:- i fakturaavgift
•    Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
•    Ladda ner dina fakturor från klarna.se
•    Möjlighet till delbetalning**

Fakturan ska betalas inom 30 dagar från fakturadatum. Om du inte betalar innan förfallodatumet skickas det en påminnelsefaktura med en påminnelseavgift på. Om fakturans totalbelopp är under 60 kr är påminnelseavgiften 29 kr, om kunden handlat för 60 kr eller mer är påminnelseavgiften 60 kr. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning.
Klarna gör en sedvanlig kreditkontroll vid fakturabeställning. Om din kreditansökan inte godkänns av Klarna nekas du kredit och Kappahl ber dig använda ett annat betalsätt. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Vid kontakt med Klarna används personnummer som kundnummer.

Swish

Med Swish betalar du snabbt och enkelt. Du väljer swish i kassan och skriver in ditt telefonnummer. Öppna swishappen och signera med Bankid. När man väljer att betala med swish kan det vara bra att tänka på att man måste vänta och inte stänga ner orderfönstret på kappahl.com innan man ser att ordern har gått igenom. Det räcker inte att swishbetalningen är klar utan orderfönstret måste också vara uppdaterat, denna uppdateringen sker automatiskt så tvinga inte fram orderbekräftelsen. 

Skulle det hända att du godkänner din betalning flera gånger på samma order så ta kontakt med customer service så hjälper vi dig på bästa sätt. 

Läs mer om Klarna här.