Gi dine klær videre

Du kan levere inn dine gamle og utslitte garderobehelter i alle våre butikker, så sørger vi for at de kan gjenbrukes og bli nye favoritter for noen andre. På den måten får plaggene nytt liv. Vi hos Kappahl vil ta vare på plaggene dine, samtidig som vi jobber for å ha så lite påvirkning på planeten som mulig. Vi vil skape en mote som du liker, men som også blir en del av en bærekraftig garderobe. Og dessuten vil vi gi plaggene en ny sjanse når tiden er inne. Sammen med Fretex gir vi flere plagg en forlenget levetid. Care and Rewear!

Slik gjør du:

1. Fyll opp en eller flere poser og lever inn til nærmeste Kappahl- eller Newbie-butikk. Vi tar imot klær, sko, accessories og tekstiler fra hjem og bolig, så lenge de er hele og rene. Hvis de er svært slitte, skitne eller ødelagt kan produktene i stedet leveres inn til en gjenbruksstasjon, så kommer de til nytte på andre måter.

2. Vis frem dine forseglede poser til personalet i kassen og legg dem i innsamlingsbeholderen.

3. Du får en verdisjekk på 50 kroner per innlevert pose. Verdisjekken kan du bruke neste gang du handler for over 300 kroner hos oss. Kan bruke 1 kupong per kjøp og varer til full pris. Verdisjekken gjelder kun i butikk, i tre måneder og kan ikke kombineres med andre tilbud. Vi håper du finner nye favorittplagg hos oss som du kan ha glede av lenge.

Hva skjer videre?

Vi vil at det skal være enkelt å gjøre mer bærekraftige valg. Derfor tar vi i samarbeid med Fretex gjerne imot dine gamle plagg. Når klærne dine er kontrollert og sortert av Fretex ut ifra deres potensiale, selges de videre i en av Fretex butikker. Vår ambisjon er først og fremst at de kan selges i det lokale markedet, siden dette er det beste for miljøet.

Når du gir klærne dine en ny sjanse reduseres både klimapåvirkningen, vannforbruket og uttaket av naturressurser. Derfor er vi glade for alle plagg som vi kan være med å gi nytt liv.

For fremtiden

Vi hos Kappahl er aktive i flere forskningsprosjekter for å fremme utviklingen av nye sirkulære metoder, for eksempel ved å gjenvinne gamle tekstiler i stor skala. Vårt mål for fremtiden er at resirkulerte tekstilfibre skal bli til nye Kappahl-plagg.

Takk for ditt bidrag!