Lag på lag – bygg en langsiktig garderobe for alle sesonger.

Kle barna i lag på lag så holder de seg tørre, passe varme og behagelige under lange dager med utelek, året rundt. Med Kaxs skaper du enkelt en langsiktig og funksjonell garderobe som er lett å tilpasse etter sesong og vær. Vi synes det er en bærekraftig måte å tenke på, fordi lag på lag-prinsippet betyr at du faktisk kan bruke samme plagg året rundt, og bare justere antallet lag. Våre klær er dessuten laget av resirkulerte materialer og ansvarsfullt produsert ull.

Lag 1 Lag 2 Lag 3 Accessories

Hva betyr egentlig lag-på-lag metoden?

Det er en smart og funksjonell måte å kle barna på for å holde dem passe varme og behagelige under lek og aktivitet ute, året rundt. Man snakker ofte om tre ulike lag for lag-på-lag prinsippet og det kles opp innenfra og ut.

Her forteller vi hvordan du enkelt bygger en langsiktig og funksjonell garderobe som er enkel å tilpasse etter sesong og vær. Vi synes det er en bærekraftig tankegang, fordi lag på lag-prinsippet gjør at du faktisk kan bruke mange av de samme plaggene året rundt, og bare justere antall lag.

Les videre så forteller vi deg hvordan du skal kle barnet ditt for barnehagen eller skolen, så de holder seg varme og komfortable i allslags vær med lag-på-lag prinsippet.

Lag 1

Vi starter innerst med baselaget, lag 1, det skal holde barnet både varmt og tørt. Barn som leker og er aktive blir lett varme og svette, og da genereres det varme og fuktighet. Lag 1 skal derfor være tynt og holde kroppen varm, samtidig som det puster og transporterer bort fuktighet. Du kan bruke varmt undertøy i ull eller syntetisk (polyester) som lag 1. Vårt undertøy i RWS-sertifisert* ull er veldig behagelig og har ullens unike egenskap i å gi god varme også når det er fuktig.

*Responsible Wool Standard (RWS) er en global standard som tar hensyn til sauenes velferd og gresset de beiter på. Standarden sikrer at ullen kommer fra sertifiserte gårder med ansvarsfullt dyrehold.

Lag 2

Lag to er et mellomlag som skal fungere som varm isolering. Formålet er at barnet skal holde seg varm og tørr også ved aktiv lek. Derfor skal lag 2 være luftig og ha gode pustende egenskaper, så det holder varmen inne og fuktigheten ute. Plagget skal kunne tas av og på, avhengig av vær og temperatur. Derfor er det smart å velge plagg som har glidelås og er enkle å kle av og på. Vi anbefaler våre fleeceplagg fra Kaxs som er både behagelige og varme som lag 2.

”Visste du at hvis du legger til et lag på overkroppen, så går varmen helt ut til fingrene. Et godt tips til deg som har problemer med å holde barnas votter eller hansker på plass.”

Lag 3

Det ytterste laget, lag 3, er det som skal beskytte barnet mot regn, snø og vind. Det skal holde barnet tørt og være plagg som det er lett å leke og bevege seg i. Lag 3 må være slitesterkt og beskytte mot vind, samtidig som det skal holde regn og fuktighet ute. Her passer yttertøy fra vårt Kaxs og Kaxs Proxtec-sortiment perfekt. Hva du velger som lag 3 er avhengig av sesong og årstid og temperatur. Vi har skallplagg, regntøy og vinterplagg med høy funksjon og smarte detaljer. Dessuten er alle våre funksjonelle vinterjakker- og bukser laget i resirkulert polyamid, hvor blant annet rester fra tekstilproduksjon og gamle fiskegarn tas vare på og skaper nye, brukbare fibre. Et viktig skritt på vår bærekraftreise.

Vindfleece passer fint som jakke tidlig på høsten eller om våren. Når kulden og/eller regnet kommer, supplerer du bare med en skalljakke utenpå. Skallplaggene er fine året rundt siden de gir god beskyttelse mot regn og vind. Vinterplaggene og vinterparkdressen holder barna varme i de skikkelig kalde månedene når snø og kulde er på besøk.

Accessories