Transport

Transport utgjør en stor del av verdens klimagassutslipp. Det påvirker miljøet og klimaet vårt. Vi velger derfor miljøvennlige alternativer når vi transporterer plaggene våre.

KappAhl transportation and distribution center

For å gjøre transporten av KappAhls klær mest mulig miljøvennlig, begynner vi allerede ved forhandlingsbordet. Når vi driver med innkjøp, stiller vi klare og strenge krav til våre samarbeidspartnere, for eksempel om sikkerhet, miljø og arbeidsvilkår.

96 % transporteres med båt

Ett av målene våre er å redusere utslippet av karbondioksid. Derfor transporteres for eksempel 96 % av klærne våre med båt fra produksjonslandene til Sverige. Utslippet blir betydelig mindre enn om vi hadde valgt fly.

Men vi nøyer oss ikke med det. Også båttrafikken kan bli mer miljøvennlig. Vi var et av de første medlemmene i det globale nettverket Clean Shipping Index, som jobber med miljømessige problemstillinger innen sjøfart. Gjennom Clean Shipping Index stiller vi krav til dem som transporterer klærne våre, både når det gjelder utslipp og avfallshåndtering, eller hvordan fartøyet tas hånd om når de skal destrueres.

KappAhl skal ha minst mulig miljøpåvirkning. Derfor velger vi å transportere nesten alle klærne våre med båt.

Når vi transporterer klærne våre, ønsker vi også å unngå bruken av fly. Derfor jobber vi aktivt med å hele tiden pakke klærne våre smartere, slik av vi kan transportere flere klær og mindre luft – vi øker antall plagg i eskene våre.

Vi jobber også for at klærne våre skal kunne transporteres sammen med andre varer som skal til samme sted, for eksempel et kjøpesenter. På den måten kan vi fylle lastebilene mer og redusere antallet transporter på veiene våre.

Mote som føles riktig

Make it feel right

Hvert år kjøper vi over tolv kilo klær og tekstiler hver. Men hva er det egentlig vi kjøper? I programserien «Make it feel right» ser Annika Leone nærmere på hvordan du kan få klærne dine til å føles riktige, både for deg og for kloden vår. Se alle avsnittene her

Kontakt oss

Du må gjerne kontakte oss! Her finner du KappAhls kontaktinformasjon.

Vanlige spørsmål

Her finner du svar på vanlige spørsmål som vi får om bærekraftarbeidet vårt.