KappAhl Sustainable Design Contest er en konkurranse for studenter innen mote og tekstil som vil være med å utvikle fremtidens bærekraftige designløsninger. Lovisa Sandrine Malmberg Gomis vinnerplagg har flere ulike bruksområder og får på den måten en forlenget levetid. Plaggene er laget av resirkulerte og bærekraftige materialer i henhold til konseptet Zero Waste som innebærer minimalt restavfall i produksjonen.

Tre raske spørsmål til Lovisa Sandrine Malmberg Gomis

Hvorfor begynte du å jobbe med mote?
– Motedesign var et av de første yrkene jeg ble introdusert til som jeg forsto meg på, siden min mormor jobbet som motedesigner og hadde egen systue hjemme. Jeg tilbragte sommerferiene hos henne med å sy og tegne skisser, og loftet hennes var som et spennende motemuseum. Dessuten har jeg seks onkler som alle jobber med tekstiler eller som skreddere. Jeg bestemte meg allerede som ganske ung at jeg ville jobbe med mote.

Hva betyr bærekraftig mote for deg?
– Å ta vare på ressursene vi har har på jorden og ikke sløse. Å lage smarte, praktiske, bærekraftige kvalitetsklær som tar hensyn til menneskene og planeten vi bor på.

Hva skal motebransjen gjøre for å bli mer bærekraftig?
– Skape et lukket kretsløp for klær og materialer. Motebransjen må ta ansvar og tilby kundene både moteriktige og miljøvennlige klær.

Begrunnelse for Lovisas vinnerbidrag i KappAhl Sustainable Design Contest

”For hennes smarte idé om å skape flere plagg av ett og i tillegg jobbe med zero waste design. Det vitner både om tekniske ferdigheter og høye ambisjoner. Idéen er leken, men også kommersiell og realiserbar samtidig som den bidrar til redusert materialforbruk siden man får flere plagg i ett. Plaggene er selvsagt laget av bærekraftige materialer, og totalt sett er dette et vinnerkonsept. En spennende måte å jobbe med bærekraft.”

The multi dress


The long multi dress