Sommeren kan ofte by på overraskelser i vær og temperatur. Da er det gjerne en utfordring å pakke riktig for alle eventyr og reiser. Vi hjelper deg å finne perfekte plagg både for høye og lave temperaturer.

Over 20 C

Sol, varme og sydlige breddegrader

Står sol og varme på ferieplanene? Badetøy er en selvfølge, men velg også tynne plagg som er svale å ha på og kan fungere allround. En stråhatt beskytter effektivt mot solens sterke stråler og gir en cool look sammen med de obligatoriske solbrillene. Her er våre beste tips for sommerns varme dager.

Handle dame

Handle herre

Handle barn

Under 20 C

Frisk vind, regn og kjølige temperaturer

Er det kjølig? Da er lag-på-lag-prinsippet perfekt. Tenk på at plaggene skal fungere i ulike kombinasjoner f.eks. kjole + smale jeans + strikket cardigan + et deilig skjerf. Kompletter med egnet yttertøy og fint tilbehør, så er du klar for det meste. Her finner du våre beste tips for sommerens kjølige dager.

Handle dame

Handle herre

Handle barn

Pakk riktig og lett

Bli en pakkeproff med våre smarte tips. Start med å prøve alle plaggene først, så du vet at de sitter bra. Og sørg for at alt du pakker ned er helt, rent og nystrøket. Nye sko kan du hoppe over, så du slipper å ødelegge ferien med gnagsår. Velg plagg som matcher, for da er det lett å variere og kombinere for ulike anledninger. Vet du ikke hvordan været blir? Lag-på-lag-metoden passer fint til varierende temperaturer og vær.

For å unngå lekkasje er det en god idé å pakke flytende produkt i egne plastposer. Vil du være ekstra forsiktig så åpner du lokket og dekker åpningen med plastfolie og fester med strikk eller lignende før du setter på lokket igjen. Husk at du sparer plass ved å bruke små reisepakninger.

Når det gjelder selve pakkingen; start med de tyngste tingene nederst i kofferten og de lette øverst. Ta med en tom tøypose som ekstra oppbevaring til skittentøy. For å spare plass og holde plaggene glatte kan du gjerne rulle dem i stedet for å brette. Ømtålige plagg og plagg i lyse nyanser beskytter du best ved å rulle eller brette med vrangen ut.

Skitne sko pakker du i skoposer eller plastposer. Då beskytter du resten av klærne mot skitt. Utnytt plassen maksimalt ved å bruke plassen inne i skoene til å pakke sokker.