Angrerett og reklamasjon

Kappahl håper at du som kunde alltid skal være fornøyd med det du bestiller, men hvis du av en eller annen grunn angrer deg, har du 14 dagers angrerett fra det tidspunktet du mottar varen. Dette gjelder også prisreduserte varer, samt varer på salg.  

Vilkår for åpent kjøp til jul

Åpent kjøp tom. 7/1-23 (Salgsvarer 14 dager) på ubrukte varer med prislapp ved fremvisning av kvittering. Åpent kjøp/bytte gjelder ikke gavekort. Undertøy skal være plombert og badetøy må fortsatt ha på den beskyttende plasten. Ved retur refunderes beløpet primært til samme betalingsmiddel som ved kjøp.

Som butikkjede med både fysiske butikker og en shop online tilbyr vi deg som kunde 30 dagers åpent kjøp fra kvitteringsdatoen. På salgsvarer er det 14 dagers åpent kjøp som gjelder i butikk og 14 dagers angrerett online.


Du kan selvfølgelig prøve varen du bestilte (unntatt forseglede plagg slik som undertøy) for å se at alt er tilfredsstillende. For å godkjenne retur av undertøy, må forseglingen være hel. Når det gjelder badetøy må den beskyttende plasten for hygiene fortsatt være på plagget.

For at retur skal godkjennes må plagget være i uforandret tilstand. Eksempel; etiketter skal sitte igjen på plaggene, ingen dyrehår/støv eller sterk lukt på plaggene.

Du kan returnere varen til Kappahl på to enkle måter; enten levere varen til en KappAhl-butikk eller sende varen tilbake til Kappahl Shop Online (nettbutikken). Ved retur til Shop Online er det ikke mulig å bytte til annen størrelse eller annen vare. Du må i så fall legge inn en ny bestilling. Utførlige instruksjoner for returer finner du nedenfor.

Hva gjør jeg om jeg angrer meg?

Hvis du ønsker å bruke angreretten, bør du sende en klar og tydelig beskjed til Kappahl om din beslutning om å utøve angreretten (for eksempel et brev sendt med post eller e-post). Du skal oppgi navnet ditt, adressen og annen relevant informasjon, f.eks. ordrenummer, fakturanummer og navn på varen i meldingen. Hvis du foretrekker det, kan du bruke standardskjemaet for utøvelse av angrerett som Forbrukerrådet har utviklet, se her.

For at du skal rekke å bruke angreretten din innen tidsfristen holder det at du tenker å bruke angreretten din innen fristen er ute, når du sender meldingen.

Som kunde betaler du returfrakten og har ansvaret for varens tilstand etter at du har mottatt varen. Kappahl anbefaler derfor at du sender varen godt innpakket, i god stand og i originalemballasje. Varen skal sendes i retur innen 14 dager fra den datoen meldingen om å ville benytte angreretten ble sendt til Kappahl.

Tilbakebetaling

Når du utøver din rett til å kansellere, vil Kappahl til å betale tilbake beløpet du har betalt for varen, inkludert frakt (men ikke ekstra leveringskostnader som følge av noen annen fraktmetode enn billigste standard leveranse som vi tilbyr). Returfrakten må du selv betale. Ved retur av deler av en bestilling betaler vi ikke tilbake fraktkostnaden.

Avdrag

På beløpet som skal tilbakebetales, har Kappahl rett til å trekke et beløp lik produktets verdiminsking i den grad at en slik verdiminsking skyldes at du som kunde har håndtert produktet i større grad enn det som er nødvendig for å avgjøre egenskapene eller funksjonen.

KappAhl betaler tilbake beløpet så snart som mulig, men senest innen 14 dager fra den datoen Kappahl har mottatt varsel om utøvelse av angreretten. Kappahl kan holde tilbake refusjon inntil Kappahl mottatt varene, eller du har bevist at varen er returnert. Refusjonen vil bli gjort via det betalingsalternativet du velger, forutsatt at ikke noe annet er avtalt, eller at det finnes hindringer for slik refusjon.

Returer må gjøres til oss i samsvar med informasjonen som er oppgitt på nettsiden eller i Kappahls betingelser, tilgjengelig her.

 

Bytterett

Kappahl tilbyr deg muligheten til å bytte varer i butikken. Da slipper du å betale returfrakt hvis du angrer på kjøpet ditt. Du har da 30 dagers åpent kjøp fra tidspunktet når du eller personen du har oppgitt som mottaker mottok de bestilte varen/e. For å kunne bytte varer i en av Kappahls butikker må du enten ha kvitteringen du fikk tilsendt via e-post fra Kappahl Shop Online når din ordre ble betalt og sendt (skriv den ut eller vis på mobil), eller følgeseddelen som fulgte med i forsendelsen/pakken.

Ønsker du som kunde å bytte noe du har bestilt via Kappahl Shop Online, må du benytte angreretten din, dvs. du kan ikke bytte en vare i en annen, men må i stedet gjøre en retur og deretter et nytt kjøp.

Du kan returnere enkelt på to måter; Enten levere varen tilbake i en KappAhl-butikk eller sende varen tilbake til Kappahl Shop Online.

1. Returfrakt er 0 kroner når returen gjøres i en av Kappahls butikker.
Den enkleste og billigste måten for deg som kunde er å levere inn varen i en av Kappahls butikker.

Hvis du er medlem i Kappahl Club og kjøpet du vil returnere er bonusrelatert, må du også oppgi ditt mobilnr/medlemsnr i butikken for at returen kan gjennomføres.

VIKTIG! For å kunne returnere ett eller flere produkter i noen av Kappahls butikker kreves det at du tar med kvitteringen som blir sendt til deg på e-post fra Kappahl etter at kjøpet er gjennomført, og varene er på vei til deg. Skriv den ut eller vis den på mobilen om du ikke har mulighet til å skrive den ut. Hvis du har kastet denne e-posten, må du ta kontakt med kundeservice her.

2. Returfrakt på 49 kroner når returen skjer via Kappahl Shop Online (via Bring)
Hvis du velger å sende tilbake varen til Kappahl Shop Online, kan du bruke fraktseddelen (forhåndsbetalt kunderetur) som kommer med pakken ved levering. Fraktseddelen er forhåndsbetalt, og returfrakten blir debitert (trukket fra) returbeløpet som skal betales tilbake til deg som kunde. Returfrakten koster 49 kroner. Kappahl aksepterer ikke returnerte varer per etterkrav.

Hvis du har valgt Click & Collect som leveringsmetode og hentet varene dine i en av Kappahls butikker, så ligger det ikke med en forhåndsbetalt fraktseddel i pakken. Ønsker du en forhåndsbetalt fraktseddel, ta kontakt med vår kundeservice. Alternativt kan du betale portoen selv og skrive på returadressen som står oppgitt nedenfor.

Vedlagt i leveransen ligger også en retur/reklamasjonsblankett. Vennligst oppgi returårsak på returblanketten. Hvis du savner frakt- og/eller returblankett, skal du ta kontakt med kundeservice på 80012533 eller via kontaktskjemaet.

Gjør slik hvis du skal returnere til Kappahl Shop Online:
1. Fyll inn returblanketten som leveres med pakken. Oppgi alltid returårsak.
2. Alle varer som sendes tilbake, må være pakket i pose eller kartong. Bruk gjerne originalemballasje.
3. Sett på fraktseddelen (forhåndsbetalt kunderetur). På fraktseddelen står all informasjon som trengs for at returen skal komme riktig, samt at returfrakten er forhåndsbetalt. Alternativt kan du selvfølgelig også betale portoen selv og skrive følgende returadresse på pakken.

Kappahl Retur
c/o Stokke Postterminal
3100 Stokke
Norge

4. Hvis du bruker den forhåndsbetalte fraktseddelen må du levere returpakken på et av Posten Brings' leveringssteder. Velger du å betale portoen selv kan du levere pakken til et valgfritt leveringssted.
5. Når vi har mottatt returen og godkjent den, betaler vi tilbake pengene til deg. Se mer informasjon under rubrikken «Tilbakebetaling» under.

 

Reklamasjon

Kappahl kontrollerer nøye alle varer før de sendes ut til kunde fra vårt lager. Skulle det mot formodning likevel vise seg at varen er skadet eller defekt, erstatter vi kunden med tilsvarende beløp som er betalt for varen pluss transportkostnader. Det er dessverre ikke mulig å få tilsendt ny vare. Ønskes ny vare må denne bestilles på nytt fra vår shop online. 

Den enkleste måten å reklamere på en vare, er å besøke nærmeste Kappahl-butikk. Husk å ta med deg kvitteringen eller fakturaen for å være garantert å få riktig pris. Med uteblitt kvittering erstattes du med dagens pris for varen i kontanter.

Hvis du er medlem i Kappahl Club og kjøpet du reklamerer på er bonusrelatert, må du også oppgi ditt mobilnummer i butikken for at reklamasjonen kan gjennomføres.

Hvis du velger å sende produktet til Kappahl Shop Online, bruker du fraktseddelen (forhåndsbetalt kunderetur) som leveres med pakken. Hvis du har valgt Click & Collect som leveringsmetode og hentet varene dine i en av Kappahls butikker, så ligger det ikke med en forhåndsbetalt fraktseddel i pakken. Du kan kontakte vår Kundeservice så sender de en fraktseddel til deg via e-post. Alternativt kan du betale portoen selv og skrive følgende returadresse på pakken:

Kappahl Retur
c/o Stokke Postterminal
3100 Stokke
Norge

Vennligst fyll ut retur/reklamasjonsblanketten som leveres med og oppgi reklamasjonsårsak. Hvis du savner frakt- og/eller returblankett, ta kontakt med kundeservice på 80012533 eller via kontaktskjemaet.

KappAhl aksepterer ikke returnerte varer per etterkrav. Husk å pakke varen godt, da det er du som kunde som er ansvarlig for transporten til Kappahl.

Ved en eventuell tvist vil Kappahl følge ARNs anbefalinger.

Retur av reklamasjon til Kappahl Shop Online (via Posten Bring):
1. Fyll inn retur/reklamasjonsbrevet som leveres med pakken. Oppgi alltid reklamasjonsårsaken.
2. Brett og pakk produktet godt i én pakke. Alle varer som sendes tilbake, må være pakket i pose eller kartong.
3. Sett på fraktseddelen (forhåndsbetalt kunderetur). På fraktseddelen står all informasjon som trengs for at returen skal komme riktig, samt at returfrakten er forhåndsbetalt.
4. Lever pakken til et av Posten Brings' leveringssteder.
5. Når vi har mottatt returen og godkjent den, betaler vi tilbake pengene til deg. Se mer informasjon under rubrikken «Tilbakebetaling» under.

Slik gjør du ved reklamasjon til Kappahl Shop Online (ved annen fraktmetode enn Posten Bring):
1. Fyll inn retur/reklamasjonsbrevet som leveres med pakken. Oppgi alltid reklamasjonsårsaken.
2. Brett og pakk produktet godt i én pakke. Alle varer som sendes tilbake, må være pakket i pose eller kartong.
3. Hvis du benytter annen fraktleverandør enn Posten Bring, kan du dessverre ikke benytte den forhåndsbetalte kundereturseddelen. Du må da betale portoen selv og skrive følgende returadresse på pakken:

Kappahl Retur
c/o Stokke Postterminal
3100 Stokke
Norge

4. Lever inn pakken til valgfri fraktleverandør.
5. Når vi har mottatt returen og godkjent den, betaler vi tilbake pengene til deg. Se mer informasjon under rubrikken «Tilbakebetaling» under.

Tilbakebetaling
Tilbakebetaling skjer innen 14 dager fra Kappahl har mottatt returen og konstatert at du har rett til å reklamere eller angre på kjøpet ditt. Kappahl holdes ikke ansvarlig for pakker som sendes i retur. Du får en e-post fra oss når vi har mottatt returen/varene dine og når tilbakebetalingen er gjennomført.

1. Retur/reklamasjon via Kappahl-butikk

Hovedregelen er at pengene ved retur/reklamasjon tilbakebetales til den samme betalingsmåten som kunden betalte med opprinnelig.

Betaling med kort
Vi setter pengene inn på kortet ditt. Tilbakebetalingen vises på kontoen din innen et par dager.

Betaling med faktura
Kunden velger hvordan pengene skal tilbakebetales, som kontanter eller om pengene settes inn på et valgfritt kort. OBS! Husk at om fakturaen ikke er betalt når retur/reklamasjon utføres i butikken, har du fremdeles ansvaret for at fakturaen blir betalt senest på forfallsdatoen.

2. Retur/reklamasjon via Kappahl Shop Online

• Betaling med kort
Vi setter pengene inn på kortet ditt. Tilbakebetalingen vises på kontoen din innen et par dager.

• Betaling med faktura
Hvis du allerede har betalt fakturaen, vil Klarna kontakte deg via e-post for å innhente kontoinformasjon fra deg. Deretter blir returbeløpet satt inn på kontoen din. Hvis du ikke har betalt fakturaen, vil varen du har returnert bli kreditert på fakturaen din. Når du skal betale fakturaen, trekker du den returnerte varen fra totalbeløpet.

OBS! Hvis du bruker returfraktseddelen (forhåndsbetalt returporto på 49 kroner), må du legge til 49 kroner ekstra når du betaler fakturaen. Hvis du er usikker på fakturabeløpet du skal betale, kan du ta kontakt med kundeservice på 80012533 eller via kontaktskjemaet.

Eksempel: Du har bestilt en vare for 199 kroner og betalt frakt på 49 kroner. I følge loven om angrerett har du rett til å få tilbake den opprinnelige frakt- og fakturaavgiften, men du må selv betale returfrakten. Dette betyr at du som kunde får tilbake 199 kr + 49 kr – 49 kr = 199 kr.

Hvis returen gjelder deler av bestillingen, refunderes ikke frakt- og eventuell fakturaavgift.

Uavhentede pakker

Forsendelser som ikke blir hentet av mottaker innen fjorten (14) dager returneres til Kappahl. I slike tilfeller ilegges du en avgift på 170 kr (NOK) for kostnader i forbindelse med Kappahls administrasjon, frakt, returfrakt og håndtering. Du som kunde vil motta en e-post fra Kappahl om dette. Uavhentede pakker dekkes ikke av angreretten.