Få plagg er like allsidige som skjorten. Uansett anledning fremhever den din personlige stil og kan varieres og matches til det aller meste. Vi guider deg til å finne modellen som passer perfekt for nettopp dine behov.

Kappahls herreskjorter har to ulike passformer, regular fit og slim fit. Regular fit har rett passform og er litt videre i modellen. Passer fint utenpå jeans eller chinos og kan styles åpen over en t-shirt for en mer avslappet look. Slim fit er en mer velsydd modell med kroppsnær passform, brukes gjerne stukket nedi bukser eller jeans. For en mer velkledd look kan du kombinere skjorten med en dressbukse. Skal du bruke slips eller sløyfe til? Velg en button-down-krage.

Med tidløst snitt og behagelig, litt kraftigere kvalitet er oxfordskjorten et måha i garderoben til alle stilbevisste menn. Oxfordskjorten er enkel å kle opp eller ned etter anledning og passer like godt formelt på jobben, på festen eller til en mer avslappet casual-stil. Den er like fin stukket nedi buksene som utenpå. Hvitt og blått er klassiske og tidløse farger, men oppdater gjerne skjortegarderoben med noen varianter i sesongens nøkkelfarger.

Linskjorten er like selvsagt som uunnværlig når dagene blir varmere. Med sin behagelige struktur, lette og luftige kvalitet og herlig avslappede stil er den et nøkkelplagg i sommersesongen. Og husk, litt rynker og folder gir bare ekstra karakter. 

Friske pasteller og trendy mønstre viser sesongens stil og gir en oppdatert spennende twist til skjortgarderoben din. Til hverdag, fest og alt imellom. Vi sier, vær modig – velg mønster!

Krage

Det finnes flere ulike typer skjortekrager som alle er like fine og anvendelige. Hos oss får du skjorter med flere ulike kragetyper. En klassisk button down-krage passer ekstra godt med slips eller sløyfe til. Den gir deg en selvsikker preppystil og kan knappes helt opp i halsen eller brukes åpen med oppbrettede ermer for en mer sporty og avslappet stil. Cut away-kragen er en klassisk skjortekrage hvor kragen karakteriseres av den noe større avstanden mellom skjortesnippene. Denne kragetypen kan med fordel brukes til en mer velkledd look med dressjakke og slips eller sløyfe, men passer også fint uten. 
 

Materiale

Lin, oxford, flanell eller denim, valgene er mange. Når du velger materiale skal du tenke på når og hvor du skal bruke skjorten. Linskjorten er en sval og behagelig sommerskjorte. Oxfordskjorten kan benyttes året rundt og passer like godt til formelle og velkledde anledninger som en til en mer casual stil. Denim og flanell er materialer som passer godt til hverdagsstilen, men som også er litt varmere å ha på.
 

Vaskeråd

Start alltid med å lese vaskeanvisningen nøye. Følger du vaskerådene, så varer skjorten lenger.  Knapp opp alle knapper før vask og ikke glem mansjetter og krage. Tørk skjorten hengende på kleshenger og husk å knappe den øverste knappen og forme kragen rett etter vask, det reduserer behovet for stryking.
 

Kortermet skjorte

En kortermet skjorte er et perfekt valg for varmere vær. Bruk tid på å finne din riktige passform og størrelse, så skjorten sitter optimalt på. Den kortermede skjorten passer fint til langbukser som chinos og jeans for et stilig uttrykk, eller velg shorts for en mer casual look.
 

Armlengde

For optimal lengde skal skjorteermene gå ned til begynnelsen av håndleddene når du holder armene rett ned langs kroppen. Når du bruker skjorten til dressjakke eller blazer, så sørg for at skjorteermet er 1-1,5 cm lengre enn jakkeermet.
 

Skjorten er for stor

Har skjorten blitt for stor? Det er faktisk et rimelig og raskt alternativ å levere inn skjorten til en skredder for tilpasning. Dessuten er det mye mer bærekraftig og miljøvennlig. 
 

Skjorte med dressjakke

Når du bruker dressjakke eller blazer til skjorten, så pass på at skjortekragen er parallell med jakkekragen både foran og bak i nakken. Blir det for stort mellomrom mellom jakke- og skjortekragen kan jakken lett se for stor ut oventil.