FAQ

Hva er forskjellen på en softshelljakke og en skalljakke? 
– En skalljakke er helt vanntett siden den både har vanntett stoff og teipede sømmer, mens en softshelljakke har vanntett stoff uten teiipede sømmer. Softshelljakken har derimot både mykere og smidigere materiale.

Jeg trenger vanntett regntøy til barnet mitt, men vet ikke om jeg skal kjøpe PU-regntøy eller skallplagg. Hva bør jeg velge?
– Hvis barna er aktive anbefaler vi generelt skallplagg i pustende materiale. Disse plaggene har også formsydde armer og ben, og passer derfor ekstra godt til aktive barn som leker mye. Er barnet ditt mer stillesittende passer det godt med PU/oljeregntøy siden de sveisede sømmene tåler vanntrykket når barnet f.eks. sitter stille og leker i en sølepytt. PU-plaggene er dessuten enkle å spyle rene etter en dag med lek i sandkassen.

Hva gjør skallplaggene vanntette?
– Skallplaggene fra Kaxs Proxtec har et belegg på baksiden av ytterstoffet. Belegget består av mikroskopiske porer som er så små at vanndråper ikke slippes igjennom. I tillegg teipes alle sømmer slik at vannet ikke trenger inn i sammenføyningene. Belegget, i kombinasjon med helteipede sømmer, gjør plagget vanntett.

Hva betyr vannsøyle?
– Vanntetthet måles i millimeter vannsøyle. Det viser hvor stort trykk tøyet tåler før vann lekker inn gjennom det vanntette belegget. Et plagg regnes som vanntett når det tåler en vannsøyle på minst 2000 mm.

Hva menes med at plagget er pustende?
– Belegget som gjør tøyet vanntett består av mikroskopiske porer. Disse porene er så små at de ikke slipper inn vanndråper, men samtidig store nok til å slippe ut svette og overskuddsvarme fra kroppen. Det er derfor man sier at plagget er pustende.

Er det perflourerte stoffer i funksjonsplaggene fra Kaxs Proxtec?
– Nei. Vi benytter kun PFC-fri impregnering i våre vanntette funksjonsplagg fra Kaxs og Kaxs Proxtec (det samme gjelder for samtlige funksjonsplagg fra KappAhl). Vi gjør dette for å beskytte både dyr, mennesker og natur.