BARNEKLÆR FOR ALLSLAGS VÆR

Værmeldingen sier ruskevær og bitende kulde. Eller kanske sol, milde vinder og stigende temperaturer. Hos oss får du ytterplagg i funksjonelle materialer som gjør barna klare til alle uteeventyr uansett vær, året rundt. Så sjekk værmeldingen og følg vår smarte guide for å kle barnet ditt fint og behagelig for alle værtyper og årstider. Velkommen ut til lek og moro!

NÅR VINDEN ULER

Når temperaturen er et par grader over null og vinden uler. Da anbefaler vi at du kler barnet ditt enten i softshellplagg eller skallplagg.

Softshell er et mykt og behagelig funksjonsmateriale. Materialet i softshelljakken puster bra og har gode vind- og vanntette egenskaper. Vår jakke er dessuten fleeceforet. Passer fint til lek i regnskurer og vind.

Skallplaggene har mange funksjoner og passer mange værtyper, både våte og tørre. De er laget i slitesterkt og vindtett materiale. Med en vannsøyle på 10 000 mm og teipede sømmer er plaggene helt vanntette. Dessuten har våre skallplagg gode pustende egenskaper. Når det er litt kaldere ute kan du enkelt kombinere med flere lag under, som varmt fleece- eller ullundertøy.

La vinden blåse i leken og klærne holde barnet ditt varmt og tørt.

FOR REGN OG RUSKEVÆR

Regnet øser ned og det er tid for å hoppe & plaske i vannpytter og fange regndråper. Hold barnet ditt tørt og varmt med solid regntøy.

Skallplagg er et godt valg for løp og lek i regn. De er laget i et slitesterkt og vindtett materiale. Med vannsøyle på 10 000 mm og teipede sømmer er plaggene helt vanntette. Dessuten har våre skallplagg svært gode pustende egenskaper.

Regntøy i pu-materiale er slitesterke og prisgunstige plagg. Med høy vannsøyle og sveisede sømmer tåler plaggene ekstra lang lek i vannpyttene. Tørk enkelt av med en fuktig klut etter bruk, så holder de lenger. Våre pu-plagg er öko-tex sertifiserte.

Kalde vinterdager

Den første snøen har falt og temperaturen synker. Tid for gøyale utendørsaktiviteter som å lage snømann og ake kjelke. Da er det viktig for barnet ditt å være tørr, varm og klar for for mange timer aktiv lek ute.

Våre populære vinterparkdresser er perfekte for alle aktive barn. Det vind- og vanntette materialet er slitesterkt og har gode pustende egenskaper. Dessuten har plaggene smarte detaljer som reflekser med 360 graders synlighet, forsterkninger på knær og rumpe, helteipede sømmer og justerbar strikk i livet. Kombiner med deilig varmt undertøy som holder fukten borte. Velg gjerne undertøy i ull som varmer godt selv om det skulle bli litt fuktig. Legg til fleecegenser og fleecebukse for de ekstra kalde dagene og husk varme sokker.

Vil barnet ditt heller ha todelt dress, så velg vinterjakke og skibukser i samme slitesterke og har vind- og vanntette materiale. Både jakken og buksen har varmt for, så det holder ofte med bare et sett langt undertøy under. Når været er ekstra kaldt kan du supplere med fleeceplagg for å holde varmen. Buksene har seler og er ekstra høye i livet for unngå at det blir glipe mellom jakke og bukse. Jakken har en herlig avtagbar hette med fuskepels som også kan tas av ved behov.

Legg til lue, fleecekrage og votter eller hansker i vind- og vanntett materiale, så er barna klare for skibakkene.

FOR FROSNE FINGRER OG TÆR

Kompletter med varmt tilbehør. For tørre vår- og høstdager passer det godt med strikkede votter & vanter og tynnere luer. Blir det kaldt og vått er det best med votter, vanter og luer med funksjon. Når regnet øser ned er et par forede regnvotter i vanntett pu-materiale et godt alternativ.

FAQ

Hva er forskjellen på en softshelljakke og en skalljakke? 
– En skalljakke er helt vanntett siden den både har vanntett stoff og teipede sømmer, mens en softshelljakke har vanntett stoff uten teiipede sømmer. Softshelljakken har derimot både mykere og smidigere materiale.

Jeg trenger vanntett regntøy til barnet mitt, men vet ikke om jeg skal kjøpe PU-regntøy eller skallplagg. Hva bør jeg velge?
– Hvis barna er aktive anbefaler vi generelt skallplagg i pustende materiale. Disse plaggene har også formsydde armer og ben, og passer derfor ekstra godt til aktive barn som leker mye. Er barnet ditt mer stillesittende passer det godt med PU/oljeregntøy siden de sveisede sømmene tåler vanntrykket når barnet f.eks. sitter stille og leker i en sølepytt. PU-plaggene er dessuten enkle å spyle rene etter en dag med lek i sandkassen.

Hva gjør skallplaggene vanntette?
– Skallplaggene fra Kaxs Proxtec har et belegg på baksiden av ytterstoffet. Belegget består av mikroskopiske porer som er så små at vanndråper ikke slippes igjennom. I tillegg teipes alle sømmer slik at vannet ikke trenger inn i sammenføyningene. Belegget, i kombinasjon med helteipede sømmer, gjør plagget vanntett.

Hva betyr vannsøyle?
– Vanntetthet måles i millimeter vannsøyle. Det viser hvor stort trykk tøyet tåler før vann lekker inn gjennom det vanntette belegget. Et plagg regnes som vanntett når det tåler en vannsøyle på minst 2000 mm.

Hva menes med at plagget er pustende?
– Belegget som gjør tøyet vanntett består av mikroskopiske porer. Disse porene er så små at de ikke slipper inn vanndråper, men samtidig store nok til å slippe ut svette og overskuddsvarme fra kroppen. Det er derfor man sier at plagget er pustende.

Er det perflourerte stoffer i funksjonsplaggene fra Kaxs Proxtec?
– Nei. Vi benytter kun PFC-fri impregnering i våre vanntette funksjonsplagg fra Kaxs og Kaxs Proxtec (det samme gjelder for samtlige funksjonsplagg fra KappAhl). Vi gjør dette for å beskytte både dyr, mennesker og natur.

Tips & råd

  • Vask kun funksjonsytterplagg ved behov – da holder de lenger. Mye skitt og søle kan tette igjen porene i membranen og svekke plaggets egenskaper.
  • Følg alltid vaskeanvisningen på plagget.
  • Før vask, knapp igjen knapper og lukk alle borelåser og glidelåser for å reduserer slitasjen på plagget.
  • Unngå å bruke skyllemiddel da det ødelegger det vannavvisende belegget.
  • Reimpregner plagget ved behov. OBS! Kjøp PFC-fri impregnering!
  • Hvis vaskeanvisningen sier at plagget kan tørkes i trommel eller tørkeskap er det en fordel, siden tørkeprosessen aktiverer impregneringen. Det er viktig å ikke tørke på høyere temperatur enn anbefalt! Ellers kan plaggets teiper løsne.