The jeans love story with more sustainable denim.

Vi har alle et par favorittjeans, og hos oss på Kappahl er de alltid produsert mer bærekraftig. Akkurat som hele vårt jeanssortiment. Det gjør kjærligheten til dine jeans enda større. Møt fem inspirerende og kreative personligheter, som setter pris på bærekraft i hverdagen – og som har funnet jeans som passer dem perfekt.

Handle favorittjeans   More sustainable denim   Slik vasker du dine jeans

”Jeg har reparert flere av mine favorittjeans gang på gang. Og fargen blir bare finere med tiden”.

Mote og bærekraft er faktisk ikke motsetninger, snarere tvert imot. For meg handler klær om å fortelle en historie og å vise hvem du vil være. Jeg tar alltid aktive valg når jeg handler noe nytt og for meg er det viktig å vite hvordan mine jeans og klær er produsert.

Gustav Broström @gustavbrostrom

”Bærekraft for meg er både å ta vare på plaggene mine og å handle bevisst".

Jeg vasker alltid mine jeans på lav temperatur og lufttørker dem for at de skal holde lenge. Når jeg kjøper et nytt plagg sjekker jeg nøye hvordan de er produsert og passer på å ikke over-konsumere, men heller velge med hjertet.

Felicia Masalla @feliciamasalla

”Jeg bygger min garderobe etter en silhuett, snarere enn enkeltplagg. Det gjør det mer lekent”.

En morsom og spennende måte å skape med jeans er å brodere eller gjøre en remake med patchwork/lapping, det passer min stil godt. Når jeg handler klær er silhuetten viktig og at plaggene er laget i naturfibre, som for eksempel bomull.

Saskia Cort @saskiacort

Handle favorittjeans

More sustainable denim
– alltid mer bærekraftig.

Hos oss er alle våre jeans merket More Sustainable Denim. Det betyr at hele vårt denimsortiment er laget med smartere produksjonsprosesser. På den måten sparer vi på jordens ressurser ved å bruke mye mindre vann, kjemikalier og energi enn konvensjonell produksjon. Når mote møter jeans & perfekt passform, finner du enkelt dine favoritter – og hos oss får du mange bærekraftige alternativer.

Less energy.

For å produsere denimtekstiler kreves det normalt store mengder energi. Det vil vi endre på gjennom smartere prosesser som krever mindre ressurser. Våre vaskeprosesser bruker for eksempel bare halvparten så mye energi som konvensjonell produksjon.

Less chemicals.

Når bomull blekes og vaskes benyttes kjemikalier som har stor påvirkning på miljøet. Når du velger et par jeans fra oss, så vet du at de er produsert med strenge regler for kjemikaliebruk – det betyr mye mindre kjemikalier og at dine jeans er mer bærekraftige.

Less water.

Til et par nye jeans kan det gå med så mye som 11 000 liter vann. Det vil vi endre på. All vår denim er derfor produsert mer bærekraftig. Det gjør at vi sparer minst 40% vann sammenlignet med konvensjonell produksjon.

Siden 2020
kommer all vår bomull
fra mer bærekraftige kilder.

More sustainable materials.

More Sustainable Denim-merkingen sikrer også at plagget alltid er produsert med mer bærekraftige materialer som Better Cotton (BCI), økologisk bomull, resirkulert bomull og resirkulert polyester.


Slik vasker du dine jeans.

Jeans trenger ikke å vaskes så ofte som man kanskje tror, men kan heller henges ut til lufting. Da holder også fargen seg lenger. Når buksene trenger en vask i maskin, så vask dem med innsiden ut. Ta jeansen ut av vaskemaskinen umiddelbart etter vask for å forhindre vaskeskjolder og heng dem deretter til tørk. På den måten gir vi våre jeans et forlenget liv!