Våre grønne etiketter viser veien

I 2020 vil all bomull hos KappAhl være bærekraftig dyrket, men allerede nå gjør vi en forskjell. Se etter våre grønne etiketter som viser deg plaggene som tenker litt ekstra på både mennesker og miljøet.

7 etiketter – 7 veier til et bedre valg

Det skal være enkelt å gjøre et riktig valg. Derfor har vi gjort det lett for deg å finne frem til plaggene som er laget for eksempel av bærekraftig dyrket bomull eller resirkulerte fibre. Her er våre syv grønne etiketter.

Organic fibres

Plagg med denne merkingen er produsert av en økologisk fibermiks av eksempelvis lin, hamp eller silke. Det betyr også at materialet er fremstilt uten bruk av kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel og uten bruk av genetisk modifiserte avlinger (GMO). Dette gjør plagget ekstra verdifullt.

Recycled fibres

Denne merkingen viser at plagget er produsert av en fibermiks fra resirkulerte materialer som eksempelvis polyester, polyamid, bomull eller ull. Når du bruker et plagg av resirkulerte fibre så vet du at gamle plagg har fått et nytt liv. Dermed reduseres forbruket av kjemikalier og avfall samt energi- og vannforbruk i verden. Det synes vi er viktig.

From more sustainable cotton sources

Når et plagg har denne merkingen betyr det at det er produsert i tråd med globale Better Cotton Initiative. Sammen jobber vi for en mer bærekraftig bomullsindustri – og bedre vilkår for både miljøet og dyrkerne. Det synes vi gjør bomullen ekstra behagelig.

Vegetable tanned leather

Når du ser denne merkingen kan du være sikker på at plagget er produsert av vegetabilsk garvet skinn. Det betyr at skinnet er naturlig garvet og derfor ikke inneholder krom, som gjør det vanskelig å brytes ned i naturen. Denne prosessen gir også betydelig reduksjon av risikoen ved håndtering – og det betyr mye.

Tencel®

Plagg med denne merkingen består av lyocellfibre fra selskapet Lenzing. Produksjonen av disse fibrene foregår i en mer miljøvennlig og lukket prosess samt bedre kontrollert kjemisk håndtering. Tencel® er også basert på bærekraftig skog og produksjonen gir minimalt med restprodukter. Det synes vi er bra.

Organic cotton

Alle plagg med denne merkingen inneholder økologisk bomull. Det betyr at bomullen er dyrket på en mer miljøvennlig måte uten skadelige sprøytemidler eller kunstgjødsel, og uten bruk av genetisk modifiserte avlinger (GMO). Det gjør plagget behagelig på alle måter.

Organic cotton blended

Denne merkingen viser at plagget er produsert av minst 70% økologisk bomull og dermed er en bomullsmiks. Det betyr at plagget i hovedsak er økologisk og dermed et bedre alternativ.

Visste du at?

  • All bomull i vår tidløse barnekolleksjon Newbie er økologisk.
  • Bomullsplaggene fra vår lekne unisekskolleksjon KAXS kun består av bærekraftig dyrket bomull.
  • Alle våre herrechinos er produsert av bærekraftig dyrket bomull.
  • En bærekraftig garderobe også kan bygges med tidløse plagg som varer lenge.
  • Skyllemidler påvirker miljøet negativt og derfor bør unngås.