KAPPAHL SUSTAINABLE DESIGN CONTEST 2017

Vi i KappAhl vil skape prisgunstig mote med kvalitet – produsert med respekt og omsorg for mennesker og miljøet. Vi har kommet langt, men vet at det fortsatt er mye å hente. KappAhl Sustainable Design Contest er en konkurranse for studenter innen mote og tekstil som ønsker å være med og utvikle fremtidens bærekraftige designløsninger.

Slik deltar du

Legg ved:

 • Skisser eller bilder hvor du presenterer ideen din, maks. tre A4-sider (pdf-format).
 • Maks. én A4-side (pdf-format) hvor du forklarer ideen og tanken skriftlig. Hva er det som er bærekraftig? Hvordan kan ideen bidra til en bedre og mer bærekraftig designprosess?
 • CV på én A4-side (pdf-format).
 • All tekst må være på engelsk eller svensk.

Last opp ditt konkurransebidrag »

Spørsmål? Kontakt designcontest@kappahl.com

Les mer om KappAhls bærekraftsarbeid »

Premie

Det blir kåret én vinner som får muligheten til å realisere sin vinneridé i samarbeid med KappAhls designteam.

I premien inngår også en reise til et av KappAhls produksjonsland med temaet bærekraftig produksjon. Vinnerreisen gjennomføres sammen med representanter fra KappAhl og er verdt ca. 25 000 svenske kroner. Alternativt kan vinneren i stedet velge én måneds praksisplass ved KappAhls hovedkontor. I praksisperioden inngår i så fall vederlag tilsvarende startlønn for en designassistent.

Spørsmål? Kontakt designcontest@kappahl.com

Les mer om KappAhls bærekraftsarbeid »

Konkurransevilkår

Det er gratis å delta i konkurransen. Den pågår fra 23. januar til og med 2. april 2017. For å delta må du være over 18 år og bosatt i Sverige, Norge, Finland eller Polen. Du er student innen mote og tekstil, eller er ferdigutdannet og har ennå ikke begynt å jobbe som designer. Dette er ikke et krav for deltagelse, men selvsagt en fordel. Vinnerbidraget blir publisert på www.kappahl.com senest 25. april 2017.

Vinneren:

 • må være tilgjengelig for to-tre besøk til KappAhls hovedkontor med start i august, samt for vinnerreise i løpet av høsten 2017, eller alternativt være tilgjengelig for én måneds praksisperiode i 2017.
 • kåres av en jury bestående av personer fra KappAhls designavdeling samt eksterne eksperter. Juryens avgjørelse kan ikke overprøves. Juryen består av:
  • Maria Segergren, VP Assortment and Design
  • Eva Kindgren, Sustainability Manager Production
  • Lina Nyqvist, Sourcing and Sustainability Coordinating Manager
  • Karin Verdoes, Designer
  • Kate Goldsworthy, Senior Research Fellow, Centre University of the Arts, London. Part of Mistra Future Fashion
  • Emilia de Poret, Motejournalist
 • blir kontaktet av KappAhl.
 • forplikter seg til å følge bestemmelsene som er angitt i konkurransevilkårene.
 • betaler selv eventuell skatt på premien.
 • Ved å delta i konkurransen, godtar du samtidig at KappAhl eier konkurransebidraget ditt og kan bruke det i kommersielle sammenhenger på enhver måte som KappAhl måtte ønske, inkludert, men ikke begrenset til, at KappAhl har rett til å modifisere deltakerens bidrag i den utstrekning det er nødvendig ut i fra KappAhls skjønn.
 • Dersom KappAhl beslutter å bruke deltakerens bidrag, uavhengig av om konkurransebidraget kåres til vinnerbidrag eller ikke, har konkurransedeltakeren rett til å navngis som skaper av det aktuelle produktet, i den grad dette er egnet og er praktisk gjennomførbart.
 • Dersom KappAhl beslutter å bruke deltakerens bidrag, uavhengig av om konkurransebidraget kåres til vinnerbidrag eller ikke, ved at bidraget i sin helhet inngår i KappAhls kolleksjon, har deltakeren rett til å motta vederlag for denne bruken tilsvarende tre (3) prosentenheter av netto salgspris for solgte eksemplarer av deltakerens bidrag.

KappAhl dekker utgifter til kost og overnatting ved reisen til og fra KappAhl i forbindelse med arbeidet med vinnerbidraget, samt for reise-, kost- og overnattingsutgifter til vinnerreisen. KappAhl dekker ikke utgifter for reise, kost og overnatting i forbindelse med praksisperioden. Vinnerreisen gjennomføres sammen med representanter fra KappAhl og er verdt ca. 25 000 kroner.

I tidsperioden hvor samarbeidet og reisen med KappAhl pågår, skal vinneren videreformidle sine opplevelser i KappAhls digitale kanaler med tekst og bilder.

Konkurransedeltakerne må kunne kommunisere på svensk eller engelsk.

Spørsmål? Kontakt designcontest@kappahl.com

Vinner 2016 – Lovisa Sandrine Malmberg Gomis

Fjorårets vinner var Lovisa fra Sverige som vant med sin idé om å lage flere plagg av ett. Juryen syntes ”Idéen var leken, kommersiell og enkel å realisere – samtidig som den bidrar til mindre svinn og materialforbruk siden man får flere plagg i ett.”

Sammen med KappAhls designavdeling har Lovisa utviklet to multifunksjonelle kjoler som kan varieres og endre form etter anledning. Kjolene kommer til KappAhls butikker og shop online til våren.

BÆREKRAFTIG DESIGN!

Bærekraft er viktig for bransjen og våre kunder. KappAhls ambisjon er å være en aktiv aktør som bidrar til å videreutvikle arbeidsmetodene for bærekraftig design og produksjon.

Over 80 prosent av et produkts miljøpåvirkning avgjøres ved tegnebordet. Det gjør bærekraftig design til et omfattende begrep, med uendelige muligheter for bærekraftige designprosesser og løsninger. Det er bare idéene som må utvikles!

Les mer om KappAhls bærekraftsarbeid »